Je refurbished laptop in de zon gebruiken… mag dat wel?

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… afgelopen weken kunnen we ons geluk niet op met het Nederlandse zomerweer. Voor de mensen die vakantie in eigen land vieren is dit natuurlijk fantastisch, want laten we eerlijk zijn: een oer-Hollandse zomer staat gelijk aan druilerige dagen, wisselvalligheid en een hoop onweer. Het wordt wat lastiger als je dagelijks veel met je laptop bezig bent en je tóch van het zonnetje wilt genieten. Want hoe combineer je werken of studeren nu met het absorberen van je dagelijkse dosis vitamine D?! En is een laptop in de zon gebruiken schadelijk? Wij geven je 5 tips om met je refurbished laptop in de zon te werken zonder dat het schade oplevert!

Zoek de schaduw op

De volle zon op je gezicht is heerlijk, maar houd er rekening mee dat het niet erg gezond is voor je huid om continu in de volle zon te zitten.

Zoek dan ook met regelmaat de schaduw op, zeker tussen 12:00 en 16:00 ’s middags. Tijdens deze uren is de zon op haar sterkst en kan ze de meeste schade aanrichten. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je laptop.

Met je laptop in de schaduw kun je genieten van de frisse zomerse lucht en tóch nog wat zien. Bovendien wordt je laptop zo niet al te warm door de zon en kun je het buiten langer volhouden.

Verhoog de helderheid van je beeldscherm

Vind je het ondanks de schaduw nog steeds lastig om de woorden en zinnen op je beeldscherm te kunnen lezen? Verhoog dan de helderheid van je beeldscherm. Niet erg bevorderlijk voor je batterij, maar je moet er tenslotte wat voor over hebben ;-). Zorg er wel voor dat je regelmatig - in ieder geval om het uur - je laptop even mee terug naar binnen neemt. Zodra elektrische apparaten te warm worden, verliezen ze namelijk hun werking en heb je er alsnog niet zoveel aan. Dan kun jij meteen even een koffiepauze inlassen!

Do it yourself met een eigen gebouwd zonnescherm

Heb je geen parasol of persoonlijke loefzijde tot je beschikking maar wil je tóch even genieten van het zonnetje? Ontwikkel dan je eigen zonnescherm! Zo kun je bijvoorbeeld creatief aan de slag met een opbergbak van IKEA of je bouwt gewoon je eigen laptop tent. Hier hoef je nog geen tientje aan te besteden en je kunt het ook eenvoudig in elkaar zetten; óók als je twee linkerhanden hebt. Twee vliegen in één klap, als je het ons vraagt!

Koop een refurbished laptop met een mat scherm

Werken bovenstaande tips niet voldoende en zit je nog steeds met fijngeknepen ogen naar de letters op je beeldscherm te staren? Misschien is een laptop met een mat scherm een goede optie voor je. De meeste laptops beschikken over een spiegelend scherm. Hierin zie je niet alleen jezelf continu zitten; ook weerspiegelt de zon op je beeldscherm waardoor je het stof op je beeldscherm soms iets té goed ziet zitten. Een mat laptopscherm maakt het stukke leesbaarder.

En toch blijft dit belangrijk…

Onze laatste tip is toch tevens een waarschuwing. Want laten we wel vooropstellen; fel zonlicht en beeldschermen zijn als water en vuur. In de regel gaan ze absoluut niet samen. Het blijft dan ook te allen tijde belangrijk dat je je laptop op tijd laat afkoelen. Toch hopen we je met deze tips in ieder geval een beetje op weg te kunnen helpen om de perfecte balans te vinden tussen genieten van het zonnige weer en je taken afronden voor de dag!