Eerste hulp bij studeren: vind in een mum van tijd een studentenlaptop die perfect bij je past!

Na jaren blokken en bloedstollende eindexamens is het dan eindelijk zo ver: tijd om je vleugels uit te slaan! Misschien heb je al een studie gekozen. Misschien ben je er nog niet helemaal aan uit. Of je nu een brede opleiding kiest of je direct gaat specialiseren in een bepaald vakgebied: een studentenlaptop mag in je arsenaal zeker niet ontbreken! De keuze is reuze en dat maakt het natuurlijk des te lastiger om een goede laptop te kiezen die niet alleen voldoet aan de eisen van je studie, maar waarmee je ook nog eens ruimte over hebt om te gamen, muziek te maken of andere hobby’s uit te oefenen. Heb jij al zwetende handen van de keuzestress? Wij slepen je erdoorheen met onderstaande checklist!

 

Jouw hele curriculum op één apparaat/device; hoe dan?!

Tijdens je studiejaren vlieg je alle kanten op. Zo hobbel je van college naar college, heb je verschillende projecten tegelijkertijd en bereid je de meest indrukwekkende presentaties voor om jouw onderzoeksresultaten te presenteren aan opdrachtgevers. Je ontwikkelt jezelf al gauw als een rasechte duizendpoot. Om al die ballen succesvol in de lucht te houden, is het belangrijk dat je het overzicht bewaart. De juiste laptop biedt jou de ruimte en het geheugen om je bestanden te ordenen en zorgt ervoor dat je met gemak alle belangrijke tools binnen handbereik hebt. Zo heb je vaak een Office pakket nodig met Word en PowerPoint voor projecten, stage opdrachten en je afstudeerscriptie. Daarnaast kan het zomaar zijn dat je grotere programma’s nodig hebt. Zo is voor grafische en andere creatief georiënteerde studies software als Adobe InDesign en Photoshop veelal een vereiste. Dit soort software vreet bergen energie en opslagruimte. Een fikse snelheid en een groot geheugen zijn dan ook cruciaal om je snelheid te behouden!

Er is meer in het leven dan studeren

Laten we eerlijk zijn: je studietijd bestaat écht niet alleen maar uit studeren. Na een dag college is het hoog tijd voor dat wat écht belangrijk is: borrelen met je nieuwe studievrienden en vriendinnen, deelnemen aan activiteiten van de studie- en studentenvereniging en herinneringen opbouwen voor later. Want je studietijd? Die vergeet je nooit! De ideale studentenlaptop is er één die je eenvoudig mee kunt nemen en gemakkelijk op te bergen is. Zo is hij niet al te zwaar en ook niet al te groot. Hij past perfect in je rugzak en je kunt de laptop eventueel bewaren in de kluis voor de volgende dag. Scheelt toch weer wat sjouwwerk!

Check check dubbel check: waar moet een studentenlaptop écht aan voldoen?

Naast je sociale leven is het ook van belang dat je ervoor zorgt dat je in het eerste jaar je propedeuse haalt. De eisen voor een goede studentenlaptop kunnen verschillen per studie; echter zijn er een aantal overkoepelende eisen waaraan de gemiddelde studentenlaptop toch zeker moet voldoen. De checklist hiernaast helpt je op weg!

Tip: kies je voor een creatief georiënteerde studie, zoals Media en Entertainment Management of Journalistiek? Check dan voordat je een definitieve keuze maakt bij het studentenbureau van de hogeschool of universiteit of je iets belangrijks mist!

  • Recente versie van Windows / iOS;
  • Recente versie van een antivirusprogramma;
  • Minimaal een i3 Intel Multi-Core processor; dit bepaalt namelijk de snelheid van de laptop en de programma’s die je erop aansluit;
  • Een geheugen van 4GB of hoger;
  • Een harde schijf van 180GB of hoger;
  • DVD-ruimte; dit is vaak noodzakelijk voor het downloaden van software en tools;
  • De schermgrootte is afhankelijk van wat jij prettig vindt. Wil je de laptop gemakkelijk mee kunnen nemen en houd je van compact? Dan is 12,5 inch ideaal. Heb je liever wat meer overzicht? Dan kun je kiezen voor een laptop van 14,1 inch.

De toppers van Refurbo

Studeren kost een hoop geld. Zo betaal je je vaak scheel aan studieboeken, betaal je jaarlijks collegegeld aan het instituut waar je je studie volgt en wil je vaak ook nog op kamers in de stad waar je studeert. Zeker dat laatste is een ervaring die er toch wel echt bij hoort. Super leuk en spannend, maar bovenal de perfecte manier om de studentenstad en zijn inwoners goed te leren kennen! Door te besparen op je studentenlaptop, zorg je ervoor dat je de kosten enigszins in toom houdt. Refurbished is de ideale manier om voor een lage prijs een studentenlaptop te vinden die als nieuw voelt. Studeren is tenslotte al duur genoeg. Maar wat houdt refurbished in? Kort gezegd is de laptop al eens gebruikt, maar is hij door onze specialisten volledig gereviseerd, uitvoerig getest en goedgekeurd voor de volle 100 procent. Is dit dan vergelijkbaar met tweedehands? Zeker niet! Een refurbished laptop biedt jou de garantie van een ‘zo goed als nieuw’ kwaliteit. Een kat in de zak koop je dus zeker niet!

Nu kunnen we ons goed voorstellen dat je in je zoektocht naar een geschikte en betaalbare laptop door de bomen het bos niet meer ziet. Om de keuze te vergemakkelijken, hebben we een overzicht voor je gemaakt van drie van onze toppers. Check ze hier!