ClickCease

Duurzaamheid

Door refurbished producten te kopen help je de planeet en het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Net als vele onder ons willen ook wij ons steentje bijdragen aan een groenere en gezondere planeet.  Dit doen wij door onze producten opnieuw in te zetten en daardoor wordt het milieu een stuk minder belast.

Jaarlijks worden er honderden miljoenen computers , laptops , Macbooks etc. geproduceerd en dat belast het milieu behoorlijk.  Een hoop van deze producten worden na kort gebruik alweer vervangen terwijl dat helemaal niet nodig is. Dit beperken heeft een enorme gunstige werking op de aarde.
Denk aan het terugbrengen van uitstoot van broeikasgassen en ook al het afval wat hiermee wordt gereduceerd.  Van dit “afval” is aan de aan de andere kant van de wereld een te kort aan deze grondstoffen, die hier dan worden weggegooid. Eigenlijk niet echt logisch, toch?

Door voor refurbished hardware te kiezen draag je meteen een steentje bij en zelf wordt je er nog beter op ook! Het scheelt flink in de kosten en je krijgt nog een A-merk product ook.
Dus de planeet blij, jij blij en wij ook natuurlijk ook!

2000 Zwembaden aan water:

Tijdens het productieproces van één gloednieuwe laptop komt zoveel gif vrij dat er maar liefst 2000(!) olympische zwembaden aan water nodig zijn om dit gif te verdunnen zodat het geneutraliseerd kan worden. Dit zorgt voor enorme watervervuiling; zeker als je weet dat er jaarlijks wereldwijd meer dan 150 miljoen laptops geproduceerd worden.

C02 uitstoot:

Tijdens het productieproces van diezelfde laptop komt, bovenop het zwembadwater, 200kg tot 250kg CO2-uitstoot vrij. Dat maal de wereldwijde productie van 150 miljoen laptops per jaar zorgt voor een enorme belasting van het milieu. Tijdens het reviseren van een laptop met duurzame energie, is dit slechts een fractie hiervan en is de CO2-uitstoot nagenoeg nihil.

Verpakking:

Door goed na te denken over de verpakking is ook winst te behalen. Wij gebruiken een verpakking die het product fixeert. Hierdoor is er geen additioneel verpakkingsmateriaal benodigd zoals luchtkussens of andere kunststoffen die niet kunnen worden afgebroken. Enkel een kleine folie om het product te fixeren in een doos die volledig recyclebaar is en zo bij het oud papier kan.

Klik hier voor alle informatie over het keurmerk en welke impact dit keurmerk heeft op het milieu.